ZF 24

Companiile cauta alternative pentru a supravietui crizei

02.12.2008, 12:50 18

Companiile se concentreaza pe solutii pe termen scurt pentru a diminua presiunea creata de criza financiara, prin negocierea unor termene de plata mai lungi cu furnizorii si inasprirea conditiilor de creditare, arata un studiu al KPMG. Cu toate acestea, dintre cele 500 de companii din Statele Unite, Marea Britanie si Europa intervievate de KPMG, 92% au spus ca, in cele mai multe cazuri clientii incearca sa amane termenele de plata, in timp ce 87% au raspuns ca furnizorii solicita plata anticipata a facturilor.

"Firmele romanesti ar trebui sa urmareasca cu atentie evolutia situatiei globale si sa se pregateasca pentru o perioada in care riscul lipsei de lichiditati ar putea sa creasca", a declarat intr-un comunicat Serban Toader, Senior Partner la KPMG. "In actualul mediu economic care este mult mai provocator, multe companii vor fi nevoite sa faca schimbari fundamentale ale strategiilor lor pentru a realiza o dezvoltare durabila. Managementul trezoreriei ar trebui sa faca parte in mod natural din viata zilnica a intregului personal al unei companii. Multe companii vor trebuie sa isi ajusteze asteptarile si sa aleaga dezvoltarea durabila, cu o mai mare atentie acordata managementului trezoreriei pentru ca acesta inseamna flexibilitate. Inseamna capacitatea de absorbi neonorarea platilor de catre clienti si expunerea la clientii incerti, de a atrage finantari si a obtine termeni de creditare mai buni de la furnizori", a completat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO