ZF 24

Conducerea Infinity Capital Investments propune ca profitul net din 2023, în valoare de 67,7 milioane lei, să fie repartizat la rezerve, pentru viitoare investitii, având în vedere posibila reducere a veniturilor obtinute din dividende în următorii ani

Conducerea Infinity Capital Investments propune ca...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2024, 09:10 246

Conducerea Infinity Capital Investments (simbol bursier INFINITY) propune ca profitul net raportat în 2023, în valoare de 67,7 milioane lei, să fie repartizat la rezerve, pentru resurse proprii, în vederea sustinerii viitoarelor investitii, pe fondul perspectivelor unui an 2024 plin de incertitudini, care pot crea, alături de riscurile inerente, şi oportunităti, se arată în anuntul publicat joi de Consiliul de Administratie al companiei la BVB.

Infinity Capital Investments a înregistrat anul trecut un profit net de 67,6 milioane lei, superior cu 329% fata de valoarea bugetată, determinat, în principal, de încasarea de dividende consistente de la OMV Petrom  (în sumă brută de 48,65 mil lei) şi de la Banca Transilvania (de 31,39 mil. lei).

In anul 2023, dividendele incasate de la OMV Petrom şi Banca Transilvania au reprezentat, cumulat, 79,52% din veniturile Infinity Capital Investments.

Fată de 2022,profitul net s-a diminuat anul trecut cu 58%, potrivit raportului financiar.

”Reformele aduse cadrului de reglementare (cerintele MREL si cerintele aditionale care vor rezulta in urma implementarii uniforme la nivel european a ultimelor modificari aduse cadrului Basel III) vor necesita in urmatorii ani capital si eforturi suplimentare din partea bancilor, iar taxarea ar putea afecta eficienta implementarii acestora. In acest context, este de luat in considerare probabilitatea ca organele executive ale institutiilor de credit din portofoliul Infinity Capital Investments S.A. sa nu propuna aprobarii Adunarilor Generale ale Actionarilor distribuirea de dividende aferente unor exercitii financiare viitoare. Materializarea acestei ipoteze poate determina o diminuare semnificativa a veniturilor pe care Infinity Capital Investments S.A. estimeaza ca le va incasa sub forma de venituri din dividende”, se mai arată în anunt.

Propunerea făcută de conducerea Infinity va fi discutată în AGA convocată pentru data de 29 aprilie.

Banca Transilvania (22% în activul Infinity Capital), BRD Soc Gen (16%), OMV Petrom (12%), Antibiotice Iaşi (9%) şi Lion Capital (6%) sunt cele mai mari cinci investiţii în funcţie de alocarea în activul net al Infinity Capital (fosta SIF Oltenia)

La finalul anului trecut, totalul activelor era de 3 miliarde lei, în creştere cu 34,54%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO