ZF 24

Conferinţa CCIFER Roadmap for sustainability: Fiecare companie trebuie să se pregătească pentru ESG. Presiunile vin din toate părţile, de la clienţi, angajaţi, autorităţi sau parteneri

Conferinţa CCIFER Roadmap for sustainability: Fiecare...

Autor: Răzvan Botea

06.04.2023, 18:35 261

Toate companile trebuie să se pregătească pentru a îndeplini criteriile ESG – Enviromental, social, governance,  concept care ţine de protecţia mediului şi de guvernanţă corporativă, au spus speakerii conferinţei Roadmap for sustainability, organizată de Camera de Comerţ Româno-Franceză (CCIFER).

ESG, un concept apărut recent în limbajul de business, se referă la măsurile pe care le ia o companie sau o instituţie pentru a reduce propria poluare, pentru a avea un impact social pozitiv şi care este condusă după principiile guvernării corporative. Discuţiile nu au mai fost atât de intense în jurul subiectului din cauza pandemiei, sau războiului din Ucraina, dar acum subiectul revine  pe agenda de business.

„Suntem circa 150 de oameni în departamentul pentru consultanţă ESG la nivel global şi 10 în România”, a spus Richard Perrin, membru în consiliul director al CCIFER şi partener KPMG.

Roxana Suciu, manager ESG Advisory la KMPG, a spus că fiecare companie va trebuie să aibă în strategie şi criteriile ESG: „Fiecare companie va trebui să se pregătească. Toate companiile trebuie să aibă o strategie , încorporată în modelul de guvernare, de risc şi trebuie să poţi să raportezi.  Fiecare client care este mai mare de 500 de oameni vrea să ştie care va fi amprenta de carbon a KPMG pentru serviciile pe care le oferim”, a spus ea.

Presiunile pentru a atinge criteriile ESG vin atât din partea clienţilor, autorităţilor europene, dar şi din partea angajaţilor şi partenerilor de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO