ZF 24

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Anima Wings Aviation, companie aeriană la care Aegean Airlines detine 51% din actiuni, de către Christian Tour, controlat de omul de afaceri Cristian Pandel

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Anima Wings...

Autor: Cosmin Pirv

04.12.2023, 15:12 734

Consiliul Concurenţei a anuntat luni că analizează tranzacţia prin care agentia de turism Christian Tour intenţionează să preia AnimaWings Aviation, companie specializată în zboruri de tip charter.

Potrivit Consiliului Concurenţei, grupul Christian Tour, cunoscut pe piaţă şi sub numele de Memento Group, este activ în principal pe piaţa furnizării de servicii turistice.

AnimaWings este o companie specializată în zboruri de tip charter destinate tur-operatorilor din România.

Animawings a început să opereze primele zboruri în 2020, acţionarii operatorului aerian fiind la acel moment  Memento Group, controlat de omul de afaceri Cristian Pandel, companie din care face parte şi Christian Tour, alături de operatorul aerian Aegean Airlines. În 2021, Aegean Airlines şi-a majorat participatia de la 25% la 51%.

Conform prevederilor Legii concurenţei, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în următoarele 20 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO