ZF 24

Conţinutul multimedia ajunge în prim plan în lupta pentru clienţi din telecom. Vodafone oferă acces gratuit un an la Zonga

Conţinutul multimedia ajunge în prim plan în lupta...

Autor: Adrian Seceleanu

13.11.2014, 00:05 158

După ani de zile în care numărul de minute şi SMS-uri incluse a fost principalul “magnet” folosit în campaniile publicitare de operatorii de telefonie mobilă pentru a atrage noi clienţi sau a-şi păstra baza existentă de utilizatori, conţinutul multimedia începe să devină un element central în comunicare, în condiţiile în care utilizatorii primesc chiar şi pentru 5 euro pe lună până la 200 de minute de apeluri în alte reţele şi mii de minute de apeluri în reţea.

Cel mai recent exemplu este anunţul Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, că oferă acces gratuit timp de un an de zile la Zonga - un serviciu care asigură acces online la un catalog de peste 20 de milioane de piese muzicale, oricărui client care deţine o cartelă preplătită şi activează una dintre extraopţiunile disponibile, cu tarife de la 5 până la 12 euro pe lună.

Vodafone, care este acţionar minoritar la firma care oferă serviciul Zonga - compania românească Trilulilu Music, încearcă astfel să se diferenţieze de rivalii săi, care nu oferă fără costuri un asemenea serviciu clienţilor care au cartele preplătite. Orange - care promovează pe piaţa locală serviciul Deezer - nu îl oferă gratuit clienţilor prepay ci doar unor categorii de abonaţi, iar Telekom nu are încă în ofertă o aplicaţie care să ofere clienţilor acces la muzică online la fel ca şi RCS&RDS.

“Este pentru prima dată când un operator telecom integrează muzica nelimitată, gratuit, pentru utilizatorii serviciilor prepaid. (…) În ultima lună, Z(…) numarul de utilizatori activi zilnic al Zonga s-a dublat”, a declarat Radu Tudorache, director prepaid, consumer business unit, Vodafone România.

“De la integrarea serviciului Zonga pentru utilizatorii prepaid ai Vodafone România, numărul total de descărcări ale aplicaţiei, din Playstore sau Apple Store, a crescut cu 120%. În prezent, vorbim de peste 2 milioane de ascultări lunare, peste 60% dintre ele fiind făcute de pe smartphone” a declarat Sergiu Biriş, fondator şi CEO al Zonga.

Unul dintre acţionarii în compania care controlează Zonga este omul de afaceri de origine portugheză Alexis Bonte.
Vodafone avea la finele lunii septembrie 4,574 milioane de utilizatori de cartele preplătite, o scădere de 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO