ZF 24

Cotidianul: Cum sa faci bani din caderea bursei

27.08.2008, 09:37 16

Potrivit presedintelui WBS Holding, Cristian Sima, chiar si pe o piata in cadere, asa cum este BVB, se pot face bani daca dispui de anumite informatii privilegiate, arata Cotidianul. Iar cei care au acces la aceste informatii sunt brokerii. "Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar trebui sa cerceteze ce brokeri au facut bani la Sibiu in aceasta perioada de criza. Ganditi-va ca un mare investitor vine la tine ca broker si-ti spune sa vinzi unu-doua milioane de actiuni pe un anumit emitent, sa zicem SIF Oltenia.

Pai, in acest caz, ca broker, ca sa faci si tu un banut, vinzi contracte futures la Sibiu pe acel emitent. Publicitate

Si cand dai drumul la unu-doua milioane de actiuni SIF Oltenia la BVB, la lichiditatea care este acum in piata, pretul scade atat la Bucuresti, cat si pe piata futures la Sibiu. Iar apoi rascumperi contractele futures vandute la Sibiu la un pret mai jos. Si uite asa pot face brokerii sau cei care detin astfel de informatii bani intr-o perioada de criza", sustine Cristian Sima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO