ZF 24

Creasoft: Semnătura electronică pe documentele de muncă elimină până la 40% din munca birocratică dintr-un departament de HR

Creasoft: Semnătura electronică pe documentele de...

Autor: Roxana Rosu

05.12.2023, 14:00 59

Introducerea semnăturii electronice pe documentele de muncă reduce cu până la 40% din munca birocratică a unui departament de HR din companii, arată o analiză a Creasoft, companie românească producătoare de software

”Introducerea semnăturii electronice pe documentele de muncă şi arhivarea lor automată au condus la eliminarea unei risipe importante de timp pentru angajaţii din HR. 10% dintre angajaţii noi îşi părăsesc angajatorul în prima lună de la angajare, procent care ar putea fi diminuat dacă HR-ul s-ar ocupa mai atent de procesul de integrare în echipă a noilor colegi”, a declarat Adrian Dinu, fondatorul CREASOFT.

Actele adiţionale la contractul de muncă, cererile de concediu, instructajele PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor) şi SSM (sănătate şi securitate în muncă) sunt doar o parte dintre documentele de muncă care trebuie semnate de salariaţi periodic şi care sunt, de regulă, semnate în format fizic. Unul dintre marile avantaje aduse de perioada de pandemie a fost îmbunătăţirea legislaţiei muncii, care permite, din 2021 încoace, posibilitatea de a semna electronic actele de muncă.

”O companie poate să îşi digitalizeze astăzi semnarea documentelor de muncă şi să le şi arhiveze electronic cu doar 0,1 euro per semnătură. Economiile de timp, bani şi resurse care îmbunătăţesc securitatea datelor şi arhivarea lor în siguranţă sunt nepreţuitele avantaje ale semnăturii electronice”, a mai spus Adrian Dinu.

Angajaţii pot semna electronic documentele de muncă în platforma Creasoft, fie prin e-mail, fie prin CREASOFT Kiosk, sistemul de gestiune HR care poate fi pus la dispoziţia companiilor.

Grupul Creasoft a avut o cifră de afaceri de 9 milioane de lei în 2022 şi are în prezent un portofoliu de clienţi de peste 400 de companii.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO