ZF 24

„Cred că în vara asta, în ciuda concediului, se va vedea scăderea dobânzilor la credite“

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Autor: Claudia Medrega

01.07.2013, 21:14 282

BNR a decis ieri să reducă dobânda-cheie la minimul istoric de 5% sperând că măsura va duce la „ieftinire graduală a creditării în lei“ şi la „stimularea activităţii economice“, scăderea dobânzii la unele credite urmând să se observe chiar din această vară, crede guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Băncile au început deja să îşi facă socotelile. Fiecare îşi face o strategie care va lua în considerare şi pe unde are dobânzile la depozite şi dobânzile la diversele categorii de credite. Există cel puţin cinci-şase categorii de credite, iar la unele dobânzile sunt sub 10%. Cred că în vara asta, în ciuda concediului, se va vedea destul de concret. Din datele pe care le am, la câteva bănci deja s-a observat reducerea ratelor de dobândă la unele credite“, a declarat Isărescu în briefing-ul de presă de după şedinţa consiliului de administraţie în care s-a decis reducerea dobânzii-cheie, după mai bine de un an în care a fost „îngheţată“ la 5,25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO