ZF 24

Credite de 330 mil. euro pentru Prima Casa, pana in prezent. Topul bancilor cu cele mai multe dosare

Credite de 330 mil. euro pentru Prima Casa, pana in prezent. Vedeti aici topul bancilor cu cele mai multe dosare
16.11.2009, 14:33 32

Peste 8.000 de dosare de credit depuse in cadrul programuluiPrima Casa au fost aprobate, valoarea finantarilor depasind 330 demilioane de euro, respectiv o treime din suma alocata de executiv,potrivit datelor publicate luni de Fondul National de Garantare aCreditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

"In ceea ce priveste stadiul Programului Prima Casa, FNGCIMM SAa inregistrat pana la aceasta data peste 8300 solicitari degarantare, numarul de dosare solutionate fiind de aproape 8000.Diferenta o reprezinta dosare aflate in analiza sau care necesitacompletarea documentatiei. Valoarea solicitarilor de garantaredepaseste 330 milioane Euro, media garantiilor acordate situandu-sein jurul valorii de 41.000 EURO", se arata intr-un comunicat alFondului.


Topul pe judete, in functie de numarul de solicitari primite,situeaza pe primele trei locuri Municipiul Bucuresti, JudeteleCluj, Constanta si Brasov.

Pe banci, BRD si BCR sunt bancile de la care au fost primitecele mai multe solicitari de garantare, fiind urmate de Alpha Bank,Banca Transilvania, Millennium Bank si Raiffeisen Bank.

Beneficiarii Programului Prima Casa au ales in proportie de45,9% achizitionarea unei locuinte de doua camere, 21,76 %preferand o locuinta cu trei camera si 13,4 % o garsoniera.

Aproximativ 28 % dintre locuintele achizitionate prin program aufost construite dupa anul 2008 iar aproximativ 5% sunt solicitaripentru constructii in curs de finalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO