ZF 24

Criza loveste in plin: Numarul vasectomiilor creste odata cu adancirea recesiunii

14.04.2009, 20:32 21

Acum, cand economia este in cadere libera, pare cea mai proasta perioada in care sa faci un copil. Desi nu sunt date concrete, pentru ca nimeni nu urmareste acest segment, numarul operatiilor de vasectomie a crescut in ultima perioada, scrie The New YorkTimes.

In California de Sud, asociatia medicala Planned Parenthood spune ca, fata de anul trecut, numarul cererilor de vasectomie a crescut cu 30% in primul trimestru al anului. "Recesiunea a creat un nou tip de urgenta printre clientii nostri. Inainte aveam o perioada de asteptare de 3 pana la 6 saptamani. Acum barbatii trebuie sa astepte doua luni si jumatate pentru o vasectomie", a declarat Vince Hall, purtatorul de cuvant al asociatiei.


Pe masura ce recesiunea se adanceste a devenit de la sine inteles ca majoritatea cuplurilor ezita sa-si mareasca familia. Un copil nascut in anul 2006, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date statistice, costa un cuplu cu venituri medii circa 260.000 de dolari pana cand copilul atinge varsta de 17 ani, potrivit Departamentului de Agricultura al SUA. Iar studiul nu include taxele universitare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO