ZF 24

Criza nu iartă pe nimeni: Warren Buffett, cel mai mare investitor al Americii, a pierdut 50 mld. de dolari cu Berkshire Hathaway din cauza COVID-19

Criza nu iartă pe nimeni: Warren Buffett, cel mai mare...

Autor: Ştefan Stan

03.05.2020, 00:00 3619

Berkshire Hathaway, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, controlat de Warren Buffett, a înregistrat o pierdere record de 49,7 miliarde de dolari în primul trimestru, în condiţiile în care vânzările agresive de acţiuni la nivel mondial, pe fondul pandemiei, i-au afectat considerabil portofoliul de investiţii, scrie Financial Times. 

Potrivit datelor făcute publice sâmbătă de Berkshire, scăderea valorii acţiunilor şi a portofoliului de instrumente derivate, care includ acţiuni blue-chip cum ar fi Apple sau Bank Of America, au generat pierderi de 55,6 miliarde de dolari acest trimestru. Declinul valorilor de piaţă a acţiunilor deţinute în portofoliu este mult mai mare decât aprecierea veniturilor companiilor înregistrate în portofoliu. Totuşi, Berkshire are în ”cufere” 137 de miliarde de dolari cash, şi aştepată noi oportunităţi de achiziţii şi investiţii. Potrivit FT, deja ar fi mutat o parte din bani în bonduri de stat în T1.

După raportarea rezultatelor financiare, averea lui Buffett a scăzut cu 2 miliarde de dolari, ducând pierderea totală din ultimul an la 17 miliarde de dolari. În prezent, el valorează 72 de miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO