ZF 24

CSA: Asiguratorii mari, cei mai afectati de introducerea Solvency II

12.06.2008, 18:30 14

Companiile de asigurari de mari dimensiuni vor fi cele mai afectate de introducerea noului regim de solvabilitate Solvency II si ar putea avea nevoie de majorari de capital, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Sistemul Solvency II inseamna stabilirea rezervelor pe fiecare categorie de risc, altfel spus, o corelare intre riscurile asumate si capitalurile asiguratorului. Solvency II va influenta mai mult activitatea asiguratorilor mari, care ar putea avea nevoie de majorari de capital, decat a companiilor de mici dimensiuni", a spus ieri Toncescu la primul Seminar Regional CEIOPS (Comitetul European al Supraveghetorilor de Asigurari si Pensii Ocupationale) din cadrul Programului Solvency II.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care vor fi costurile pe care asiguratorii le vor suporta pentru a se conforma cu noua legislatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO