ZF 24

CSA i-a interzis temporar activitatea unui broker pentru ca nu a virat primele catre asiguratori

02.09.2009, 16:51 24

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat brokerul Eli Asigurari cu interzicerea temporara a activitatii deoarece acesta nu a virat mai multor asiguratori primele incasate din vanzarea de polite in numele acestora. In 2008 brokerul a intermediat prime de 3,8 milioane de lei (peste un milion de euro), potrivit raportului CSA pentru anul trecut.

"In acest context, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor atrage atentia, si pe aceasta cale, cu privire la faptul ca intermediarii de asigurari au obligatia legala de a depune la asiguratori sumele incasate cu titlu de prime de asigurare. Avand in vedere faptul ca nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie, sanctiunile putand ajunge chiar pana la retragerea autorizatiei de functionare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va acorda o atentie deosebita procesului de decontare a primelor de catre intermediari catre asiguratori", au precizat oficialii CSA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO