ZF 24

Cu incasari de 58,2 milioane dolari in primul weekend de difuzare, Monsters vs Aliens intra pe prima pozitie in box-office

30.03.2009, 16:00 18

Filmul de animatie produs de Dream Works Animation SKG "Monsters vs. Aliens" (Monstri vs. Extraterestri) a obtinut incasari de 58,2 mil. dolari in primul week-end de difuzare, cel mai bun rezultat al unui film in acest an. Dupa ce a fost difuzat in format 3D pe mai mult de 2.000 de ecrane, acesta a ajuns pe prima pozitie in box-office atat in Statele Unite cat si in Canada, scrie Bloomberg.

Pe pozitia secunda s-a aflat "The Haunting in Connecticut" (Vanatoare in Connecticut), care a obtinut 23 mil. dolari, din bilete, iar pe pozitia a treia "12 Rounds", care dupa ce a debutat pe pozitia a saptea, a obtinut vanzari de 5,3 mil. dolari care l-au propulsat pe podium, potrivit Media by Numbers, ce monitorizeaza performantele filmelor.

"Monsters vs. Aliens", distribuit de Paramount Pictures detinut de Viacom Inc. este cel mai lat film difuzat in format 3D pana in prezent. Studiourile de la Hollywood produc mai mult de 12 filme 3D pe an.

"Oameni par dispusi sa dea cativa dolari in plus pentru o experienta 3D, cel putin pana in prezent", a spus Gitesh Pandya, editor la BoxOfficeGuru.com in New York. "Hollywood trebuie sa fie atent si sa produca in continuare cele mai bune filme 3D. Daca filmele produse nu sunt dintre cele mai bune, publicul ar putea sa nu mai fie dispus sa plateasca acei dolari in plus".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO