ZF 24

Cum arată traficul pe prima jumătate a pasajului de la Mihai Bravu şi cum influenţează circulaţia în zonă. VIDEO

Cum arată traficul pe prima jumătate a pasajului de la...

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2014, 21:44 4457

Primăria Capitalei a deschis astăzi circulaţiei primul pod al pasajului de la Mihai Bravu pe sensul de mers dinspre Calea Văcăreşti Către Şoseaua Mihai Bravu, contribuind la fluidizarea traficului pe inelul median al Capitalei. Până la finalul anului vor fi gata lucrările şi la cel de-al doilea pod al pasajului, pe sensul opus de mers.

Prin deschiderea circulaţiei pe primul pod al pasajului se reduce timpul de mers dintre Piaţa Sudului spre Piaşa Victoriei cu cel puţin 10-15 minute, în special în condiţiile traficului aglomerat de dimineaţă. De la demararea lucrărilor la pasaj din 2011 şi până astăzi în zona lucrărilor se circula pe două benzi pe sens, în locul celor trei, iar din cauza asfaltului foarte denivelat şi plin de gropi din zona lucrărilor autovehiculele parcurgeau porţiunea cu viteză redusă, ce contribuia la crearea ambuteiajelor. Aceleaşi probleme sunt însă prezente în continuare pe sensul de mers dinspre Mihai Bravu către Piaşa Sudului, probleme ce vor fi depăşite odată cu deschiderea circulaţiei pe cel de-al doilea pod în luna decembrie a acestui an.

Lucrările la pasajul de la Mihai Bravu sunt executate de constructorul italian Astaldi şi urmează a fi finalizate integral în luna decembrie a acestui an, când va fi finalizat şi cel de-al doilea pod al structurii. 

 Primăria Capitalei a atribuit în august anul trecut, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lu­crărilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, şi reziliat în luna decembrie 2012, pentru care munici­palitatea a plătit 37 de milioane de lei. Ter­menul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului, respectiv decembrie 2014.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO