ZF 24

Cum fac politicienii rusi rost de bani: O fotografie realizata de Dmitri Medvedev, vanduta la licitatie pentru 1,2 milioane de euro

Cum fac politicienii rusi rost de bani: O fotografie realizata de Dmitri Medvedev, vanduta la licitatie pentru 1,2 milioane de euro

Foto: Le Quotidien

17.01.2010, 13:00 29

O fotografie realizata de presedintele rus Dmitri Medvedev afost vanduta pentru suma de 51 de milioane de ruble (1,2 milioanede euro), unui om de afaceri apropiat sefului statului, la olicitatie care a avut loc sambata, la Sankt Petersburg, conformAFP.

Fotografia alb/negru, intitulata "Le Kremlin de Tobolsk" (unoras din Siberia occidentala), realizata de seful statului rusdintr-un elicopter, a fost cumparata de Mihail Zingarevici,patronul fabricii de lemn si hartie Ilim.

In anii 1990, pe cand era jurist, Medvedev a facut parte dinconsiliul de administratie al acestui grup.

"Opera lui Dmitri Anatolievici este profesionista si imi placemult", a declarat Zingarevici, prezent la Grand Hotel Europe,situat in centrul orasului Sankt Petersburg, unde a avut loclicitatia.

Fotografia a facut parte dintr-o serie de 29 de obiecte scoasela licitatie in interes caritabil, vandute pentru suma totala de81,5 milioane de ruble (1,9 milioane de euro).

Banii obtinuti vor fi oferiti unui spital de copii, unui centrude dezintoxicare pentru persoanele alcoolice si unui program deajutorare a veteranilor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO