ZF 24

Cum se poziţionează băncile locale pe harta Europei de Sud-Est

Cum se poziţionează băncile locale pe harta Europei de...

Autor: Corina Mirea

03.10.2014, 15:41 462
Un număr de 22 de bănci locale se regăsesc în clasamentul celor mai mari 100 de instituţii de credit din Europa de Sud-Est, având împreună active de 76 de miliarde de euro, potrivit unui top realizat de agenţia de presă bulgară SeeNews.
 
La fel ca anul trecut, BCR ocupă prima poziţie în clasament cu active de peste 14 miliarde de euro şi un profit net de aproape 75 de milioane de euro anul trecut.
 
Per total, doar trei bănci din România au urcat în top, res­pectiv BRD, UniCredit Ţiriac şi Raiffeisen, însă creşte­rea nu a fost majoră, ci doar de un loc. În acelaşi timp, alte şase instituţii de credit locale au pierdut teren în clasamentul care face radiografia sistemului bancar din România, Bulgaria, Albania şi ţări din fosta Federaţie Iugoslavă.
 
Băncile sunt în continuare reticente în a finanţa economia, iar acest lucru se reflectă şi în scăderea bilanţurilor celor mai multe dintre ele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO