Cum vede guvernul reţeaua de autostrăzi până în 2018: Sibiu-Piteşti este “trasă pe dreapta” şi patru tronsoane vor fi construite în concesiune. Vedeţi aici documentul oficial

3 dec 2013 Autor: Andreea Neferu

Guvernul şi-a planificat să finalizeze până în 2018 o autostradă care să traverseze de la vest la est România, între Nădlac şi Constanţa, dar care nu va ajunge şi pe ruta Sibiu-Piteşti, aşa cum era stabilit iniţial, ci pe ruta Sibiu-Braşov-Ploieşti, potrivit unui document publicat de guvern, intitulat România 100, cu sugestie la faptul că în 2018 se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

Cum vede guvernul reţeaua de autostrăzi până în 2018: Sibiu-Piteşti este “trasă pe dreapta” şi patru tronsoane vor fi construite în concesiune

Tot până în 2018 guvernul promite că va finaliza mai multe alte autostrăzi, printre care Calafat-Craiova-Piteşti, Piteşti-Râmnicu Vâlcea, Alexandria-Bucureşti, Ploieşti-Galaţi, Braşov-Iaţi-Ungheni, Piatra Neamţ-Roman, Borş-Oradea-Cluj Napoca-Sebeş, Turda-Târgu Mureş. Statul ar urma să construiască în concesiune tronsoanele Suplacu de Barcău-Gilău, Comarnic-Braşov, Comarnic-Ploieşti, respectiv Piteşti-Craiova. Deşi a demarat procedurile de concesiune anul acesta şi pentru inelul de centură sud al Capitalei la standard de autostradă, guvernul nu pomeneşte nimic despre acest tronson în documentul România 100.

Cum comentează cititorii ZF 

Guvernul şi-a asumat să folosească în perioada 2014-2020 3 miliarde de euro din fonduri europene de coeziune şi alte 1,8 miliarde de euro din fonduri europene de dezvoltare regională. De asemenea, guvernul promite circa 750 de milioane de euro anual de la bugetul de stat, din fondul ce ar urma să fie creat din indexarea accizei pe combustibil. O altă modalitate de finanţare a autostrăzilor vor fi concesiunile şi parteneriatele public-private, în cadrul cărora fondurile de la bugetul de stat nu pot depăşi 49%. 

 

 
Cuvinte cheie:
autostrazi
, dreapta
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Dragos - 03 decembrie 2013, 13:34

Astia chiar sunt inconstienti! Au promis celor de la Renault ca vor face bucata aia de autostrada pana la Rm.Valcea si exact pe aia o abadoneaza. La ce trebuie autostrada pana la Piatra Neamt de la ROman? Cat produce Piatra Neamt in PIB de se cheltuiesc bani acolo. Aceiasi intrebare pt Buc-Alexandria!

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide