ZF 24

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Firebird privind suspendarea majorarii de capital de la Ardaf

17.03.2009, 17:36 18

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiat recursul formulat de Clairmont Holdings si Leo Overseas, doua vehicule de investitii controlate de compania americana de administrare a investitiilor Firebird, privind suspendarea majorarii de capital derulata la sfarsitul anului trecut de compania de asigurari Ardaf.

Actiunea celor doua firme a fost respinsa si in prima instanta de Tribunalul Bucuresti.

Firebird a formulat si o cerere de anulare a hotararii AGA din 10 octombrie 2008 privind majorarea capitalului social, aceasta aflandu-se pe rolul Tribunalului Bucuresti. Firma Nova Trade, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a formulat o cerere de interventie in favoarea Firebird. Urmatorul termen de judecata in acest proces este pe 19 martie.

Ardaf a derulat la sfarsitul anului trecut o majorare de capital in valoare de 37 mil. lei in cadrul careia a subscris doar actionarul majoritar, Iberian Structured Investment. Firmele controlate de Firebird au cerut anularea majorarii de capital, sustinand ca firma, controlata de grupul Generali PPF, ar fi trebuit sa deruleze o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare, dupa ce a preluat pachetul majoritar de actiuni de la Sabile Limited, o firma controlata de fondul de investitii ceh PPF. Grupul Generali PPF a anuntat oficial ca a finalizat preluarea Ardaf in luna februarie si a declarat ca va derula o oferta publica de preluare in perioada urmatoare.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO