ZF 24

Danezii de la AgriInvest au avut afaceri mai mici cu 6% şi pierderi

Danezii de la AgriInvest au avut afaceri mai mici cu 6%...

Autor: Gabriel Razi

13.05.2014, 15:43 855

Grupul danez AgriInvest, care controlează în România mai multe ferme cu un portofoliu total în exploatare de 8.200 de hectare, a încheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 mi­lioane de euro, în scădere cu 6% faţă de anul precedent.

„Profitul este acoperit în cea mai mare parte de vânzarea producţiei vegetale, ceea ce înseamnă că şi în 2014 indicatorul va fi dependent de preţul acestor produse, care evoluează în funcţie de condiţiile economice, de cerere şi de ofertă“, se arată în raportul anual al companiei.

Grupul a terminat anul trecut pe minus, cu un rezultat net negativ de 0,3 milioane de euro, dublu faţă de cel din 2012. AgriInvest face local afaceri prin companiile Amaru Trade, Agriconsortium Oraviţa, Agri Consortium Mizil, Magica Amaru şi Agri Consortium Videle.

Pierderile danezilor sunt suprinzătoare având în vedere că sezonul agricol 2013/2014 a fost unul record, pe fondul unor vârfuri de producţie atât la grâu cât şi la porumb, rapiţă sau floarea-soarelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO