ZF 24

Deficit pe piata muncii pentru ca sunt prea putini romani specializati in domenii tehnice

25.09.2007, 17:58 37

Piata muncii din Romania este definita prin coexintenta de deficite si excedente in oferta de munca, potrivit unui raport prezentat, astazi, in care se pune in evidenta ca in timp ce unele facultati de studii economice sau drept s-au dezvoltat, cele tehnice au "incremenit" in anii '90, informeaza Mediafax.

Specialisti din Institutul National de Cercetare Stiintifica a Pietei Muncii si Protectiei Sociale au prezentant, astazi, Raportul National al Dezvoltarii Umane, comandat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Raportul analizeaza, printre altele, dezvoltarea si progresul de pe piata muncii dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana. Potrivit studiului, in unele sectoare se face simtita o lipsa a fortei de munca, Romania cunoaste fenomenul de imbatranirea a populatie, iar emigrarea fortei de munca accentueaza deficitul din Romania.

"Romania, prin valoarea indicelui dezvoltarii umane, a facut un salt semnificativ in ultimii ani, dar este inca ultima tara din Europa la acest capitol si este la 15 pozitii distanta de grupul celorlalte tari europene, excluzand Bulgaria", a spus Vasilica Ciuca, diectorul Institului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO