ZF 24

Deficitul de locuri de cazare face tentante investitiile in camine studentesti

27.09.2007, 15:08 26

Deficitul de locuri de cazare in marile centre universitare din Romania, dar si preturile mari pe care le cer cei care inchiriaza garsoniere sau apartamente, ii determina pe oamenii de afaceri sa investeasca in constructia de camine studentesti private, scrie Mediafax.

Faptul ca in Iasi sunt circa 100.000 de studenti, iar capacitatea locurilor de cazare din caminele facultatilor nu acopera mai mult de 10% din necesar i-a determinat pe israelienii de la AlfaRom Holding si Future Gorup sa investeasca in astfel de spatii de cazare.

"E impropriu sa le numim camine studentesti, pentru ca vor avea un grad de confort peste medie. Le-as spune, mai degraba, hosteluri destinate inchirierii de catre studenti. Noi vom incepe in primavara anului viitor, la Iasi, constructia a doua astfel de imobile, care vor insuma circa 600 de garsoniere", a declarat Yigal Zohar, directorul general al AlfaRom Holding.
Alaturi de companiile israeliene, un grup de investitori spanioli care opereaza in Romania prin doua firme, SpaRom si HormiRom, vrea sa construiasca la Cluj-Napoca, in zona Zorilor, doua cladiri de 16 etaje, care vor cumula circa 1.000 de camere destinate inchirierii de catre studenti.

"Suntem in negocieri sa cumparam un teren de aproape 10.000 de metri patrati, unde vom construi doua camine studentesti. Vrem sa incepem constructia anul viitor si s-o finalizam in 2009", spune Avram Gal, administratorul afacerilor investitorilor spanioli in Romania.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO