ZF 24

Der Spiegel: Fabrica Nokia de la Cluj va aduce lumea moderna intr-o zona cuprinsa inca de saracie

21.01.2008, 19:09 15

Fabrica pe care Nokia urmeaza sa o construiasca langa Cluj este o sansa pentru locuitorii regiunii, apreciaza publicatia Der Spiegel in editia electronica, relatand ca in aceasta zona din Transilvania oamenii se zbat inca in saracia lasata in urma de unul dintre cele mai represive regimuri, informeaza Mediafax.

Pasunile din Transilvania nu au mai avut parte de atata actiune de la retragerea romanilor, comenteaza Der Spiegel, apreciind insa ca in conditiile in care producatorul Nokia prelucreaza deja terenul pentru construirea unei noi fabrici, lumea moderna se indreapta catre aceasta parte a Romaniei cu o viteza uimitoare inclusiv pentru texanul John Guerry, seful santierului. "De fiecare data cand vin aici, ceva este schimbat", le povesteste Guerry jurnalistilor de la Der Spiegel, in timp ce se apleaca pentru a mangaia un caine vagabond botezat de muncitori Nokia.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO