ZF 24

Deutsche Bank, JPMorgan si UBS, acuzate de orasul Milano de frauda cu derivate

17.03.2010, 16:00 27

Deutsche Bank, JPMorgan Chase & Co, UBS AG si Depfa Bank,divizia care apartine Hypo Real Estate Holding, au fost acuzate defrauda in conexiune cu vanzarea de derivate orasului Milano,informeaza Bloomberg.

Judecatorul Simone Luerti a stabilit ca sedinta de judecatapentru cele patru firme, 11 bancheri si doi fost oficiali aiorasului pentru data de 6 mai.

Bancile sunt acuzate ca au mintit oficialii orasului cu privirecostul derivatelor de tip credit default swap (CDS), a carordobanda se ridica la 1,7 miliarde de euro.

Procurorul italian Alfredoi Robledo, care a sechestrat activeale bancilor in suma profitului care ar fi rezultat de pe urmavanzarii derivatelor, a declarat ca JPMorgan a avut comisioaneascunse a caror valoare totala s-a ridicat la 45 milioane euro, intimp ce Deutsche Bank a obtinut din astfel de comisioane 25milioane euro, Depfa Bank - 21 milioane euro, iar UBS - 10 milioaneeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO