ZF 24

Deutsche Telekom finanţează un start-up românesc cu 80.000 euro

Echipa devicehub.net

Echipa devicehub.net

Autor: Ioana Nita

24.03.2015, 16:27 2507

DeviceHub.net, platforma românească care oferă servicii de cloud pentru soluţii de tipul Internet of Things (IoT), a obţinut o finanţare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia, hub-ul de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est al grupului Deutsche Telekom, pentru a putea dezvolta proiectul.

Start-up-ul DeviceHub.net a fost ales să participe în cadrul programului hub:raum după ce a câştigat a treia ediţie a acceleratorului WARP turbo din decembrie 2014.

„Parteneriatul cu Deutsche Telekom este o oportunitate strategică şi de creştere pentru comunitatea DeviceHub.net şi reprezintă o bază solidă în atingerea obiectivului nostru de a deveni platforma go-to pentru serviciile de tip Internet of Things”, a spus Ionuţ Cotoi, CEO al DeviceHub.net.

DeviceHub.net le pune utilizatorilor la dispoziţie o platformă prin intermediul căreia pot să creeze servicii bazate pe IoT, conectând prin Internet echipamente hardware la sisteme de analiză şi de control la distanţă. Practic, platforma adună date, le sumarizează şi oferă posibilitatea de a controla de la distanţă echipamentele conectate. Serviciul poate fi utilizat pentru monitorizare inteligentă, gestionarea flotei, industria medicală sau auto, automatizarea locuinţelor, dispozitivele wearable etc.

În afară de investiţia de 80.000 de euro alocată de Deutsche Telekom, start-up-ul românesc va primi şi un spaţiu de lucru şi suport pe parcursul implementării proiectului. DeviceHub.net va avea, de asemenea, acces la o piaţă care cuprinde peste 150 de milioane de clienţi ai grupului din toată Europa, cu posibilitatea de a fi introdus inclusiv în campaniile de marketing şi în pachetele de servicii telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO