ZF 24

Dezastru managerial la Tarom: Pascariu spune că Tarom are nevoie de “linişte”, dar face conferinţe ca să îl acuze pe CEO de afirmaţii “tendenţioase” şi “iresponsabile”

Dezastru managerial la Tarom: Pascariu spune că Tarom...

Autor: Mirabela Tiron

03.07.2013, 15:32 1701

“După cum ştiţi, au fost făcute diverse afirmaţii referitoare la activitatea companiei, de aceea am decis să facem o conferinţă de presă pentru a răspunde la aceste alegaţii. Unele afirmaţii făcute de către Christian Heinzmann (CEO-ul privat al Tarom –n.red.) şi de Lucian Isar (fost membru în board-ul companiei- n.red.) sunt inexacte, tendenţioase şi iresponsabile”, aceasta este fraza cu care Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei aeriene Tarom, a început astăzi conferinţa de presă organizată la sediul Tarom cu scopul de a răspunde acuzaţiilor făcute de CEO-ul şi fostul membru în CA al Tarom.

Belgianul Christian Heinzmann, managerul privat al companiei numit în luna noiembrie a anului trecut, afirma în urmă cu câteva zile că a fost forţat să semneze un document prin care durata contractului său a fost redusă la un an, deşi mandatul iniţial era de patru ani.

Pe de altă parte, Lucian Isar, fost membru în board-ul Tarom, aducea la sfârşitul lunii iunie acuzaţii grave foştilor săi colegi şi susţine că, în cadrul companiei, este vorba despre un „puci“, iar introducerea managamentul privat este „doar o lozincă pentru aceleaşi interese politice în companiile de stat.

“Aceste ieşiri în presă sunt contraproductive, compania are nevoie de linişte. (…) Heinzmann nu a respectat decizia Consiliului de Administraţie de a îngheţa angajările, nu a început procesul de restructurare şi nu a îndeplinit nici 30% din obiectivele propuse în planul de management”, a mai spus Pascariu.

La conferinţă au mai participat trei membri ai consiliului de administraţie ai companiei: Nicolae Demetriade, Valentin Macec şi Ciprian Ladunca, ceilalţi- Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu – nefiind în Bucureşti, după cum a spus Pascariu.

Contactat telefonic de ZF, Heinzmann a spus că spus că i s-ar fi părut ca şi el, ci CFO-ul companiei, Michael Moriaty, să fie invitaţi la această conferinţă de presă.

“Consider că mi-am îndeplinit obioectuivele stabilite în planul de management”, a spus Heinzmann. El a precizat că nu atât gradul de încărcare al avioanelor este important, la acel indicator făcând referire Dan Pascariu ca fiind unul pe care îl ia în calcul, ci venitul mediu pe loc în avion (average yeld – n.red.)- randamentul mediu generat de fiecare loc din avion”, a mai spus Heinzmann.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO