ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar Impact a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că a obţinut autorizaţia de construire pentru Greenfield Copou din Iaşi cu 1062 de apartamente în 26 de imobile. Proiectul, valoare de piaţă de 175 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact a anunţat la Bursa de...

Autor: Liviu Popescu

20.07.2023, 21:38 4586

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (simbol bursier IMP), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat joi seară că a obţinut autorizaţia de construire pentru Greenfield Copou din Iaşi, acolo unde va dezvolta 1062 de apartamente în 26 de imobile pe o suprafaţă de 50.200 de metri pătraţi. Proiectul are o valoare de 175 mil. euro, susţine compania.

“Societatea anunţă acţionarii şi investitorii cu privire la obţinerea autorizaţiei de construire pentru proiectul rezidenţial GREENFIELD Copou din Iaşi, cu o valoare de piaţă estimată la peste 175 milioane euro. Complexul rezidenţial GREENFIELD Copou va fi localizat într-o zonă unică a Iaşului, cu o puternică încărcătură culturală, Dealul Copou, cu vedere panoramică asupra grădinii botanice şi a oraşului. Dezvoltat pe o suprafaţă de 50.263 de metri pătraţi, proiectul va cuprinde 1.062 de apartamente situate în 26 de imobile cu regim redus de înălţime, maximum 5 etaje şi două subsoluri, 1.083 de locuri de parcare subterane şi supraterane, peste 15.000 de metri pătraţi de parcuri şi spaţii verzi, grădiniţă, after-school, 3.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi servicii, un centru wellness cu sală de fitness, piscină şi spa”.

Impact are o capitalizare bursieră de 693 mil. lei. Compania este controlată în proporţie de 58% de omul de afaceri Gheorghe Iaciu. În 2023 acţiunile IMP au minus 19% pe o bursă în creştere cu 14%.

“Proiectul GREENFIELD Copou va înnoi în Iaşi fondul locativ existent şi va seta noi standarde de calitate în ceea ce priveşte dezvoltările rezidenţiale din regiune, implicit va contribui la dezvoltarea unui ecosistem cu impact economic local important”.

Oraşul Iaşi, ca majoritatea oraşelor din ţară, are un deficit semnificativ de locuri de parcare, motiv pentru care autorităţile locale au decis pentru GREENFIELD Copou, prin autorizaţia proaspăt emisă, că fiecare unitate locativă poate fi vândută numai împreună cu cel puţin un loc de parcare, aspect care reprezintă o noutate în piaţa imobiliară şi care demonstrează că se fac paşi în direcţia dezvoltării durabile a oraşelor, potrivit companiei. “Deşi Impact are această politică de mai bine de 10 ani, implementată în toate proiectele, este o noutate şi un semnal pozitiv ca o autorizaţie de construire să cuprindă o astfel de obligaţie”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO