ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a raportat vânzări şi pre-vânzări pe segmentul rezidenţial în valoare de 275 mil euro în 2023, în creştere cu 63%. ”Performanţa noastră reflectă direct aceste schimbări economice pozitive, indicând o cerere solidă în sectorul imobiliar”

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a raportat...

Autor: Roxana Rosu

06.02.2024, 09:50 4606

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a raportat vânzări şi pre-vânzări pe segmentul rezidenţial în valoare de 274,9 milioane de euro în 2023, în creştere cu 63% faţă de 2022.

Grupul a vândut şi a pre-vândut 953 de apartamente, cu o suprafaţă totală de 80.757 mp, 1.584 locuri de parcare şi alte unităţi.

„Recordul de vânzări pe care l-am înregistrat în 2023, cu aproape o mie de unităţi vândute, marchează un an de referinţă pentru compania noastră şi, totodată, reflectă şi stabilitatea economiei Bucureştiului. Aceste cifre se aliniază cu indicatorii economici cheie ai României, cum ar fi creşterea PIB-ului şi creşterea veniturilor medii, reflectând o îmbunătăţire a prosperităţii generale a oraşului. Performanţa noastră reflectă direct aceste schimbări economice pozitive, indicând o cerere solidă în sectorul imobiliar. Finalizarea a 1.430 de unităţi în cadrul a patru dezvoltări cheie - One Cotroceni Park, One Verdi Park, One Floreasca Vista şi One Timpuri Noi reprezintă un moment semnificativ pentru One United Properties, depăşind livrările noastre totale din anii anteriori şi demonstrând astfel rolul pe care îl avem în evoluţia dinamică a Bucureştiului”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Cele mai multe vânzări au fost înregistrate în proiectul One Lake District şi One High District.

În baza contractelor semnate cu clienţii până la finele anului trecut, One United Properties se aşteaptă să încaseze 295 de milioane de euro în numerar suplimentar până la sfârşitul anului 2025.

În paralel, şi segmentul închirierii spaţiilor de birouri a crescut anul trecut, compania semnând contracte pentru 34.200 mp de spaţii de birouri şi retail, comparativ cu 31.700 mp închiriaţi în 2022. One Tower şi One Victoriei Plaza şi-au menţinut gradul de ocupare totală în 2023, în timp ce One Cotroceni Park 1 şi One Cotroceni Park 2 au fost închiriate în proporţie de 88%, respectiv 75%. 

„Cele patru sedii de birouri ale noastre găzduiesc aproape 10.000 de angajaţi, contribuind la o cifră estimată de 3 miliarde de euro în venituri, conform rapoartelor subsidiarelor locale ale chiriaşilor One United Properties. Numărul total de noi locuri de muncă generate în clădirile deţinute de One este de aproximativ 2.100, incluzând poziţii noi lansate pe piaţa locală de giganţi globali precum Siemens Energy, Ford, Stripe şi Bluetweak. Aceste cifre subliniază climatul sănătos de afaceri din Bucureşti şi sugerează un potenţial pentru o creştere economică continuă în regiune, atât timp cât afacerile beneficiază de infrastructura esenţială pentru a se dezvolta”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

La finele anului trecut, compania deţinea sau avea pre-contractate peste 265.000 mp de terenuri pentru dezvoltări viitoare, cu drepturi de construcţie de peste 865.000 mp, pe care intenţionează să construiască aproximativ 6.000 de apartamente şi 163.500 mp de clădiri comerciale destinate închirierii.

În portofoliul clădirilor comerciale, 117.500 mp vor găzdui birouri, iar restul de 46.000 mp sunt situaţi în clădiri care vor fi supuse restaurării, printre care şi One Gallery, cea mai mare investiţie privată într-o clădire protejată din România. Valoarea brută de dezvoltare a portofoliului de restaurare aflat în prezent în dezvoltare de către One United Properties este estimată la 239 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO