ZF 24

Doar 6% dintre romani si-ar cumpara masina anul acesta - studiu

16.09.2009, 11:41 20

Numai 6% dintre romani intentioneaza sa cumpere o masinaurmatoarele sase luni, comparativ cu 2008, cand 9% declarau acelasilucru, conform unui studiu realizat de compania GfK.

Studiul arata, de asemenea, ca in cazul adultilor de pana in 30de ani, educati, provenind din gospodarii mari, probabilitatea de aachizitiona un automobil creste semnificativ.

In prezent, doar 37% dintre romani detin o masina proprietatepersonala, mai frecvent in Bucuresti si zonele urbane.

Preferintele de marca se indreapta in special catre Volkswagen,Logan si Opel, cu aproape 60 procente, urmate de branduri maiaspirationale, cum sunt Audi si BMW. In privinta automobilelordetinute propriu-zis insa, peste jumatate dintre romani declara casunt posesori de Dacia (13% Logan si 40% alte modele), urmate deVolkswagen si Opel.

55% si-ar cumpara o masina second hand, in special cei dinArdeal si din Banat, Crisana, Maramures - cei mai apropiati degranita cu tarile din Vest.

Criteriile cele mai importante luate in calcul la alegerea unuiautomobil sunt pretul avantajos (36%), consumul redus de carburant(24%) si marca (18%), in timp ce tipul de carburant folosit,modelul si service-ul avantajos sunt cele care conteaza cel maiputin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO