ZF 24

Early Game Ventures a primit aprobarea pentru lansarea celui de-al doilea fond în valoare totală de 60 de milioane de euro, jumătate de bani vin din PNNR

Early Game Ventures a primit aprobarea pentru lansarea...

Autor: Ioana Niţă

29.02.2024, 19:02 575

Fondul de investiţii axat pe tehnologie Early Game Ventures (EGV), lansat în 2018, a primit aprobare pentru o tranşă importantă de finanţare al celui de-al doilea fond al său în valoare totală de 60 milioane de euro, potrivit unui anunţ făcut de reprezentanţii EGV.

„Comitetul de Investiţii desemnat de Guvernul României pentru Fondul de Fonduri de capital de risc (Recovery Equity Fund), parte din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă al României, cofinanţat de către Uniunea Europeană prin NextGeneration EU, a aprobat o importantă tranşă de finanţare pentru noul fond de investiţii Early Game Ventures II.

Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanţează investiţii în întreprinderi mici şi mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie şi proiecte de infrastructură. Acesta este un moment important din etapa de prelansare a celui de-al doilea fond de investiţii administrat de echipa Early Game Ventures (EGV). Semnarea acordurilor de contribuţie dintre EIF şi administratorii EGV va avea loc în perioada imediat urmatoare. Tot în aceasta etapă, administratorii Early Game Ventures II vor semna acordurile de finanţare cu ceilalţi investitori din mediul privat.”

Primul fond al EGV, care a beneficiat de o contribuţie prin instrumentul financiar de equity finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, este în continuare activ dar va face investiţii doar în companiile pe care le deţine în portofoliu. Practic, perioada principală de investiţii a primului fond s-a încheiat, iar toate investiţiile noi vor fi realizate din cele 60 milioane de euro ale fondului EGV II. Strategia celui de-al doilea fond EGV se axează tot pe investiţii în tehnologie.

“Ne onorează încrederea cu care am fost din nou învestiţi de EIF, pe baza rezultatelor înregistrate cu primul fond de venture capital. Pentru ecosistemul de start-up-uri din România şi din regiune, această nouă validare a profesionalismului echipei EGV este o garanţie că suntem un partener de investiţii care înţelege obiectivele echipelor de fondatori, provocările cu care se confruntă şi care îi sprijină să îşi atingă potenţialul maxim în business”, a declarat Cristian Munteanu, fondator şi managing partner EGV.

Recent, EGV l-a cooptat în echipă pe Florin Vişa, expert cu 24 de ani de experienţă în investiţii private equity, venture capital, M&A şi corporate finance în Europa Centrală şi de Est.

Dan Călugareanu îşi continuă activitatea de investitor profesionist în ambele fonduri administrate de Early Game, contribuind cu experienţa sa de antreprenor, business angel şi mentor la dezvoltarea întregului ecosistem. Înainte de a deveni Partener la Early Game, Dan Călugareanu a fost Chairman al Tech Angels, cea mai mare organizaţie de business angels din România şi şi-a investit capitalul propriu în multe start-up-uri româneşti early stage.

Radu Stoicoviciu, unul dintre cei mai recunoscuţi profesionişti din domeniul tranzacţiilor M&A, îşi va continua activitatea în cadrul primului fond Early Game. Cu o carieră de 25 de ani la PwC unde, în ultimii 10 ani a condus eforturile de M&A ale firmei în Europa Centrală şi de Sud, Radu Stoicoviciu a fost implicat în peste 200 de tranzacţii majore. Experienţa lui este foarte valoroasă în managementul exiturilor pe care Early Game le are în plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO