ZF 24

Eduard Uzunov, Regatta Estate: Investiţia în infrastructură este cel mai important lucru pentru imobiliare, iar fără o strategie pe termen lung nu putem face nimic

Eduard Uzunov, Regatta Estate: Investiţia în...

Autor: Roxana Rosu

08.06.2016, 13:38 543

Investiţia în infrastructură este cel mai important lucru pentru imobiliare, iar fără o strategie pe termen lung nu putem face nimic, a spus Eduard Uzunov, Preşedinte, Regatta Estate la conferinţa ZF Birouri şi Rezidenţial.

"Investiţia în infrastructură este cel mai important lucru în imobiliare. E nevoie de planning pe termen mediu şi lung, să ştii unde vor fi staţii de metrou, când se face o centură. NImeni nu ştie, vine un primar, pleacă, vine altul. Fără o strategie pe termen lung nu putem face nimic, iar infrastructura este esenţială."

Alte declaraţii:

De 23 de ani de când suntem pe piaţă am văzut multe. Cartiere construite integral şi abia după aceea au venit drumurile şi utilităţile. Cum este PIpera. Fără nicio gândire pe termen lung.

Investitorii străini vin oare când se lovesc de aceste probleme, când nu au infrastructura pentru depozite, nu au străzi ? Mulţi se uită spre România dar marea noastră problemă este că nu avem autostrăzi.

Clienţii de acum sunt oameni care au economisit şi vor o locuinţă, pe segmentul pana in 100.000 euro. Nu mai e vorba de investitori care cumpără 50 de apartamente să le vândă

Cele mai mari proiecte pentru Prima Casă sunt Cosmopolis, Domus, Militari Residence, în afara oraşului.

Trebuie să ne gândim c[ cei care iau prin Prima Casă nu vor rămâne mereu în casa aia, vor avea nevoie şi de alt apartament. Rata schimb e foarte mică la noi acum. Trebuie să ne gândim şi pe termen lung. E nevoie de planificare, de un institut, un minister care să se ocupe de strategii pe termen lung. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO