ZF 24

Emmanuel Macron: Franţa va creşte volumul resurselor direcţionate către FMI pentru acordarea de împrumuturi statelor sărace afle în lupta cu schimbările climatice

Emmanuel Macron: Franţa va creşte volumul resurselor...

Autor: Andrei Şerbănescu

23.06.2023, 13:13 60

Franţa va creşte volumul resurselor direcţionate către Fondul Monetar Internaţional pentru acordarea de împrumuturi ţărilor cele mai sărace care se confruntă cu riscurile climatice, a declarat Emmanuel Macron, potrivit Bloomberg.

În urmă cu doi ani, preşedintele francez a stabilit un obiectiv de stimulare a finanţării pentru ţările sărace prin faptul că cele mai bogate state vor împrumuta 20% din cota lor din activele de rezervă ale FMI, cunoscute sub numele de „Special Drawing Rights”.

În cadrul unui summit privind finanţele mondiale desfăşurat la Paris, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat că obiectivul de „reciclare” a 100 de miliarde de dolari din SDR a fost acum atins.

„I-am determinat pe toţi să îşi respecte angajamentele şi acum vom recicla 40% din SDR", a declarat Macron la postul de radio France Info înainte de sesiunea de închidere a summitului de la Paris.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO