ZF 24

Excedentul comercial al zonei euro a atins 4,6 mld. euro in iulie, nivel sub estimarile analistilor

Excedentul comercial al zonei euro a atins 4,6 mld. euro in iulie, nivel sub estimarile analistilor
17.09.2007, 20:47 15

Zona euro a realizat, in luna iulie, un excedent comercial de 4,6 miliarde euro, sub nivelul anticipat de analisti, dar cresterea exporturilor a continuat sa fie mai rapida decat cea a importurilor, potrivit datelor biroului european de statistica Eurostat, informeaza Mediafax.

Analistii anticipau ca surplusul comercial va ajunge, in iulie, la 6,8 miliarde euro.

In perioada analizata, exporturile au avansat cu 15%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce importurile s-au majorat cu 12%.

In iunie, exporturile au urcat cu 9%, iar importurile cu 4%, excedentul comercial fiind revizuit usor in scadere, la 7,6 miliarde de euro, de la 7,8 miliarde de euro, potrivit Eurostat.

In termeni ajustati la factorii sezonieri, balanta comerciala a inregistrat in iulie un deficit de 600 milioane euro, comparativ cu excedentul de 4,4 miliarde euro din iunie, in conditiile in care exporturile au coborat cu 0,5% fata de luna anterioara, iar importurile au urcat cu 3,6%.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO