ZF 24

Exclusiv online - Romanii cheltuiesc in Austria mai mult decat olandezii si grecii

Romanii cheltuiesc in Austria mai mult decat olandezii si grecii
09.02.2010, 23:59 48

Romanii au cheltuit anul trecut aproape 10 milioane de europentru noptile de cazare in Viena. Statistica Asociatiei Vieneze deTurism (Wien Tourismus) ii claseaza pe romani pe locul 10 in lume,cu 272.000 de nopti de cazare in Viena, imediat dupa pieteimportante ca Germania, Austria, Italia, SUA, Marea Britanie,Spania, Franta, Elvetia si Rusia. Turistii romani au adus veniturimai mari Vienei decat celelalte tari din S-E Europei, sau pieteimportante ca Olanda si tarile din nordul Europei.

Aceeasi statistica arata ca turistii romani au cheltuit dinianuarie pana in noiembrie 2009 numai pentru noptile de cazarepeste 8,5 milioane de euro, la care se mai adauga costurile pentrucele 38.000 de nopti de cazare din luna decembrie.

Totusi, numarul noptilor de cazare ale turistilor romani incapitala Austriei a scazut cu 13% fata de anul precedent incontextul crizei financiare.
Romania ramane si pentru 2010 alaturi de Germania, Elvetia, Italia,Marea Britanie si Spania una dintre pietele prioritare din Europain ceea ce priveste campania de marketing a WienTourismus. Mai multchiar, in aceste tari Asociatia Vieneza de Turism va coopera incadrul campaniei de marketing cu Austrian Airlines. AndreasBierwirth, membru al comitetului director al companiei aeriene,specifica faptul ca Austrian Airlines va introduce avioane mai maridecat pana acum si preturi atractive pentru o serie de zboruri inorase importante din aceste tari. Campania de promovare va cuprindespoturi TV, publicitate print si outdoor precum si cea mai marecampanie online comuna de pana acum.
In total Asociatia Vieneza de Turism dispune in 2010 de un buget demarketing de 14 milioane euro pentru promovarea in 24 de tari.Rezultatele sunt insa pe masura. In ciuda crizei mondiale in 2009turismul vienez a inregistrat un total de 9,8 milioane de nopti decazare, cu 3,8% mai putin decat in anul record 2008, iar in lunadecembrie a reusit chiar sa depasasca performanta din anulprecedent cu 3,6%.

Pe de alta parte, Austria este pentru romani destinatia numarul unude schi. In acest context, la Bucuresti s-a deschis noul birou inRomania al Oficiului National de Turism al Austriei. Biroul estegazduit in spatiul Sectiei Comerciale a Ambasadei Austriei laBucuresti, fiind astfel parte integranta a Austria Center. OficiulNational de Turism al Austriei activeaza pe piata romaneasca din2005, iar datorita cresterii imense inregistrate Romaniabeneficiaza de propriul market office. Market manager este GabrieleLenger, care a condus inainte timp de patru ani Oficiul National deTurism al Austriei din Canada.

Petra Stolba, presedinta Oficiului National de Turism alAustriei, a spus pentru ZF ca "din anul 2001 numarul de nopti decazare a crescut de noua ori, ajungand la peste 800.000. Sosirileau crescut de opt ori. Romania este pentru Austria cea maiimportanta piata din regiunea Europei Centrale. 90 de procente dinnumarul total al turistilor din Romania ce aleg sa iti petreacavacanta de iarna in strainatate merg in Austria".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO