ZF 24

EXCLUSIV ZF: Divizia de investiţii a Băncii Mondiale vrea să cumpere acţiuni la Teamnet, fosta firmă a lui Sebastian Ghiţă, care a realizat softul de localizare de la 112

EXCLUSIV ZF: Divizia de investiţii a Băncii Mondiale...

Autor: Adrian Seceleanu, Razvan Voican

11.02.2014, 15:02 2121

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, va achiziţiona un pachet de acţiuni la integratorul de soluţii IT Teamnet, o companie care a fost controlată până în anul 2012 de actualul deputat PSD Sebastian Ghiţă, potrivit unei informaţii publicate pe pagina web a IFC.

Divizia Băncii Mondiale va cumpăra acţiuni de 5 milioane de euro şi va acorda companiei şi un împrumut de 10 milioane de euro, potrivit sursei citate. Investiţia a fost aprobată de boardul IFC în data de 26 decembrie 2013, dar nu a fost încă semnată.

IFC va ajuta integratorul IT să atragă finanţări pe termen lung şi să îmbunătăţească structura de capital a companiei pentru a susţine creşterea viitoare şi “să îmbunătăţească credibilitatea companiei în faţa partenerilor şi clienţilor Teamnet din România şi de pe alte pieţe din Estul Europei” şi să îmbunătăţească guvernanţa corporativă.

Contactaţi de ZF pentru a oferi detalii, reprezentanţii Teamnet nu au răspuns până la această oră întrebărilor legate de tranzacţii.

Grupul Teamnet, care este format din patru companii specializate în integrarea de soluţii IT&C, tehnologie medicală, automatizare de sisteme şi cloud, a fost înfiinţat de antreprenorul Sebastian Ghiţă - în prezent deputat din partea PSD -, ca parte a grupului de firme Asesoft.

Ghiţă a anunţat în luna august a anului 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet. În prezent, Bogdan Padiu este acţionarul majoritar al companiei. El controlează integratorul IT printr-o companie

Compania Teamnet International a avut în 2012 o cifră de afaceri de 53 mil. euro şi un profit net de 3,6 mil. euro.

Teamnet, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, cu afaceri de 53 de milioane de euro în 2012, este compania care a furnizat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) - operatorul serviciului 112 - soluţia software care permite localizarea pe hartă a apelurilor de urgenţă, aflată recent în mijlocul unui scandal după ce autorităţile nu au fost în stare să localizeze timp de cinci ore un avion prăbuşit în Munţii Apuseni.

► Citeşte aici cine este Bogdan Padiu, CEO şi acţionar majoritar al Teamnet

 

►Citiţi aici cum au fondat Sebastian Ghiţă şi Bogdan Padiu afacerea Teamnet

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO