ZF 24

Exporturile de hârtie „made in Zărneşti“ au urcat afacerile Ecopaper cu 21% în primul semestru

Exporturile de hârtie „made in Zărneşti“ au urcat...

Autor: Laurentiu Cotu

10.09.2013, 00:07 504
Producătoul de hârtie pentru carton ondulat Ecopaper din Zărneşti, controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 62,1 milioane de lei (circa 14 milioane de euro), în creştere cu apro­xi­mativ 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
„Evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri în primul semestru se datorează creşterii vânzărilor la export, dar şi livrărilor pe piaţa internă, în situaţia în care preţurile au înregistrat uşoare variaţii faţă de anul trecut. Având în vedere cererea existentă pe piaţă, vom realiza până la finalul anului o producţie mai mare decât cea previzionată, adică 70.000 de tone de hârtie“, a declarat pentru ZF Transilvania Aronică Oncioiu, director general al Ecopaper.
 
Potrivit datelor furnizate de companie, în prima parte a acestui an livrările Ecopaper la export au crescut cu 49% faţă de perioada similară a anului trecut, de la 8.581 de tone la 12.783 de tone.
 
Totodată, în perioada ianuarie-iunie 2013 compania din Zărneşti a livrat pentru piaţa internă 24.588 de tone, cu aproape 8% mai mult faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO