ZF 24

Felix Daniliuc, Director Department IMM BRD: În 2023 avem un plus de 30% al portofoliului finantat în agricultură. Fondurile merg balansat şi în investitii şi în capital de lucru

Felix Daniliuc, Director Department IMM BRD: În 2023...

Autor: Roxana Rosu

31.08.2023, 15:14 206

BRD a înregistrat în 2023 un plus de 30% al portofoliului finantat în agricultură, balansat între investitii şi în capital de lucru, a declarat Felix Daniliuc, Director Department IMM BRD în deschiderea conferintei Conferinţa ZF & BRD Viitorul in agri-business de la Slobozia.

”Finantările BRD în agricultură merg spre capital de lucru, dar şi investitii, unde intră şi preluări de business sau creşteri. Suntem balansati atât pe capital de lucru, cât şi investitii, in forme diferite. Pe programele  Agro IMM Invest, pe Rural Invest suntem in top 3 finantatori”.

El a atras atentia că atunci când se discută de agribusiness este foarte important să se gândească în perspectivă, care este viitorul afacerilor consolidate. 

”Există un studiu din 1972, realizat de Clubul de la Roma, care arată că agricultura va fi primul domeniu care va limita creşterea populatiei globale, pentru că resursele vor fi limitate. Când dinamica populatiei este mai mare decât cea a agriculturii va apărea o corectie. Ei spun că un început de corectie va fi în 2030 şi e important ca până atunci să găsim solutii, să investim in cercetare, in rase şi soiuri performante, să punem la punct un sistem de creditare pentru sectorul agricol pentru a asigura continuitatea productiei si a fluxurilor comerciale”, a mai spus Felix Daniliuc.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO