ZF 24

Femeile CEO castiga cu 58% mai putin decat barbatii

08.03.2009, 17:45 17

Veniturile unui CEO roman sunt cu 58% mai mari decat cele ale unei femei, conform ultimelor date ale studiului Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer.

Astfel, la un salariu mediu brut de 10.000 de euro pe luna, un CEO castiga anual 120.000 de euro brut, iar in 10 ani de mandat ajunge la castiguri brute de 1,2 mil. euro. In acest interval de timp, daca diferentele salariale de 58% se mentin in defavoarea femeilor, o femeie CEO va pierde 0,5 mil. euro.

Pozitiile de top management in care femeile au castiguri peste cele ale barbatilor sunt cele de director IT – plus 23%, director juridic – plus 11% si cele de director de vanzari si director de logistica - plus 1%, arata studiul Mercer. Cu toate acestea, femeile nu reusesc sa surclaseze barbatii cu procente de peste 34%.

Cititi mai multe despre diferentele de salarizare dintre barbatii si femeile care ocupa pozitii de conducere in suplimentul Profesii care apare cu ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO