ZF 24

Fiecare client al brutăriilor Paul lasă şase euro la casă

În acest an compania va deschide două unităţi, ambele în Bucureşti, urmând să ajungă la zece brutării în România

În acest an compania va deschide două unităţi, ambele în Bucureşti, urmând să ajungă la zece brutării în România

Autor: Cristina Roşca

15.08.2013, 21:56 4070

Lanţul de brutării Paul este vizitat zil­nic de circa 2.000 de clienţi, fiecare lă­sând la casă în medie şase euro, potrivit calculelor ZF. Cele mai căutate produse sunt pâinea şi macaroons, însă preferin­ţele clienţilor diferă în funcţie de brutărie.

Anul trecut compania Moulin D’Or, care operează brutăriile Paul, aflată în portofoliul oamenilor de afaceri Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte, a avut o cifră de afaceri de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), în creştere cu 36% comparativ cu anul anterior.

Reţeaua a intrat pe piaţa locală în 2008, ultimul an de boom economic, şi s-a concentrat pe Capitală, unde salariul mediu este cu circa 20% peste salariul mediu din provincie. Paul a acoperit iniţial zona Dorobanţi şi centrul comercial Băneasa, ambele frecventate de persoanele cu venituri mari, targetul principal al lanţului de brutării. Lanţul caută spaţii pentru expansiune în Centrul Vechi al Capitalei şi în aeroportul Oto­peni, care atrage anual şapte mili­oane de pasageri.

„Pentru 2014 ne dorim să ne întă­rim poziţia Paul în Bucureşti şi Ploieşti, unde avem deschise deja brutării şi locaţii tip chariot. Pe termen mediu şi lung ne-am dori să vedem brandul Paul în Centrul Vechi al Capi­talei şi poa­te chiar în Aeroportul Henri Coan­dă“, spune Monica Douglas, marke­ting director în cadrul Paul Ro­mânia.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO