ZF 24

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat PPC Renewables în finalizarea achiziţiei unui parc eolian operaţional din judetul Tulcea de la Lukoil Group, tranzacţie care a fost semnată şi anunţată în 2023

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat PPC...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2024, 14:10 51

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat PPC Renewables în finalizarea achiziţiei unui parc eolian operaţional de 84 MW în România de la Lukoil Group, o tranzacţie care a fost semnată şi anunţată în 2023.

Parcul eolian este situat în Tulcea şi generează peste 200 GWh de energie electrică pe an.

PPC Renewables este o subsidiară deţinută în totalitate de compania Public Power Corporation SA (PPC), cu sediul în Grecia. PPC este unul dintre principalii furnizori de energie electrică din Grecia şi România, deservind în total 8,7 milioane de clienţi şi furnizând peste 35TWh de energie.

PPC este în prezent cea mai mare companie de energie verde din Europa de Sud-Est, cu o capacitate de producţie de 4,5 GW din surse regenerabile şi 1,9 GW în construcţie, având un portofoliu de proiecte de 18 GW.  

CMS a consiliat PPC Renewables cu privire la due diligence, structurarea tranzacţiei, redactarea şi negocierea documentelor de transfer, precum şi la semnarea şi încheierea tranzacţiei.

„Investiţia aceasta reprezintă un pas important în realizarea planurilor ambiţioase de producţie de energie verde ale PPC în România. Suntem încântaţi că am fost alături de PPC în acest proiect. Nu numai că ne consolidează poziţia de lider în materie de consultanţă în sectorul energiei regenerabile, dar reflectă şi obiectivele noastre mai largi de a contribui pozitiv la tranziţia globală către soluţii bazate pe energie verde.”, a declarant Horea Popescu, managing partner al CMS România şi coordonatorul departamentului Corporate M&A din Europa Centrală şi de Est/

Mircea Moraru (Corporate M&A), cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A), a coordonat echipa CMS care a asistat PPC Renewables, formată din: Cătălin Vasile (Corporate M&A), Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energie), Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir, Bianca Bănăţeanu, Tania Baturi (Real Estate) şi Florentin Giurgea (Dispute Resolution).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO