ZF 24

Florin Ilie, ING Bank: Oricine afirmă că „ştie“ încotro se duce cursul de schimb exagerează

Florin Ilie, şeful departamentului de vânzări pieţe financiare al ING Bank
Faptul că jucătorii sunt mulţi şi că – în raport cu piaţa, mare ca dimensiuni – niciunul nu este dominant face ca piaţa valutară să fie eficientă, adică mai toată lumea este luată prin surprindere de mişcările pieţei. Acesta este şi raţionamentul principal pentru care produsele de hedging valutar au sens pentru companii. Oricine afirmă că „ştie“ încotro se duce cursul exagerează.

Florin Ilie, şeful departamentului de vânzări pieţe financiare al ING Bank Faptul că jucătorii sunt mulţi şi că – în raport cu piaţa, mare ca dimensiuni – niciunul nu este dominant face ca piaţa valutară să fie eficientă, adică mai toată lumea este luată prin surprindere de mişcările pieţei. Acesta este şi raţionamentul principal pentru care produsele de hedging valutar au sens pentru companii. Oricine afirmă că „ştie“ încotro se duce cursul exagerează.

Autor: Roxana Pricop

02.12.2013, 00:08 224
Estimările analiştilor despre evoluţia cursului valutar sunt printre cele mai urmărite de români pentru că mare parte din venituri şi cheltuieli sunt influenţate direct şi indirect de cotaţia la care se tranzacţionează leul faţă de euro, dar cum evoluţia cursului depinde de mulţi factori economici şi politici, sunt şanse mici ca estimările să se adeverească, crede Florin Ilie, şeful departamentului de vânzări pieţe financiare al ING Bank.
 
„Faptul că jucătorii sunt mulţi şi că – în raport cu piaţa, mare ca dimensiuni – niciunul nu este dominant face ca piaţa valutară să fie eficientă, adică mai toată lumea este luată prin surprindere de mişcările pieţei. Acesta este şi raţionamentul principal pentru care produsele de hedging valutar au sens pentru companii. Oricine afirmă că «ştie» încotro se duce cursul exagerează“, a spus Florin Ilie, şeful departamentului de vânzări pieţe financiare al ING Bank.
 
Interesul ridicat al românilor pentru cursul valutar a fost recunoscut şi de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care a declarat în urmă cu trei ani într-o conferinţă de presă că nu mai iese la restaurant de 15 ani pentru că „în timp ce mâncam veneau oameni să mă întrebe cât va fi cursul a doua zi. În România, toţi sunt foarte interesaţi de curs“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO