ZF 24

FMI: Exista pericolul de reintrare in recesiune pentru tarile care renunta prea repede la masurile anticriza

18.01.2010, 11:08 16

Tarile dezvoltate ar putea reintra in recesiune daca renuntaprea repede la strategiile anti-criza, a declarat seful FonduluiMonetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat deReuters.

Potrivit acestuia revenirea cererii si angajarilor in sectorulprivat reprezinta conditii necesare pentru a argumenta renuntareatreptata la masurile luate de guverne pentru a sprijini economia,momentul lansarii "strategiilor de exit" depinzand insa deconditiile specifice fiecarui stat.

"Relansarea economiilor avansate a fost lenta. Trebuie sa fimprudenţi, deoarece procesul de redresare a fost fragil", a spusseful FMI.

Oficialul a mai afirmat, pe modelul redresarii economice aJaponiei din 1990, ca relansarea economica incepe numai atunci candcompaniile si bancile si-au curatat portofoliile de active, multeactive deteriorate, "toxice", ramanand in prezent necunoscutepublicului si autoritatilor in multe parti ale lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO