ZF 24

Fondul de investiţii Axxess Capital intră în acţionariatul unei companii din domeniul deşeurilor alături de fiul lui Videanu

Fondul de investiţii Axxess Capital intră în...

Autor: Cristina Roşca

23.02.2017, 17:27 840

Fondul de investiţii Axxess Capital, unul dintre cei mai activi investitori financiari de pe piaţa locală, a intrat în acţionariatul companiei Romwaste Solutions, activă în domeniul deşeurilor. Fondul controlează businessul alături de Valentin Andrei Videanu (27 de ani), fiul lui Adrian Videanu, fostul ministru al economiei care deţine totodată mai multe businessuri locale.

Informaţiile despre compania Romwaste Solutions sunt puţine. Potrivit datelor de pe Ministerul de Finanţe, compania a avut afaceri de 18 mil. lei în 2015 ultimul an pentru care există date publice. Businessul s-a triplat faţă de anul anterior, iar numărul de angajaţi a sărit de la 80 la 136.

Anterior, Romwaste Solutions era controlată de Ionuţ Vlad Ioancea (28 de ani), Valentin Andrei Videanu (27 de ani), Iulia Theodora Florescu (25 de ani) şi de compania Iberia Renovables, potrivit celor mai recente date, din mai 2016. Iberia Renovables controla 20% din acest business, restul fiind împărţit între ceilalţi trei acţionari. Cel mai mare pachet, de 36%, era controlat de fiul lui Adrian Videanu.

Iberia Renovables este, potrivit celor mai recente date ZF, o companie activă în domeniul energiei regenerabile, controlată la rândul său de antreprenorul Lucian Zlate. Acesta deţine mai multe afaceri în domeniul energiei verzi, dar este implicat şi în proiecte imobiliare.

Reprezentanţii fondului de investiţii Axxess Capital nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind această tranzacţie. Mutarea a primit deja acordul Consiliului Concurenţei.

Axxess Capital a intrat în acţionariatul Romwaste Solutions prin intermediul Emerging Europe Accesssion Fund Cooperatif UA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO