ZF 24

Fondul de investiţii iFond Financial distribuie dividende de 1 mil. lei

Fondul de investiţii iFond Financial distribuie...

Autor: Roxana Pricop

25.02.2014, 21:01 547

Consiliul de administraţie al societăţii de administrare Intercapital Investment Management, managerul fondului închis de investiţii iFond Financial România (simbol bursier IFR), a propus distribuirea unui dividend brut de 25 lei/unitate pentru investitorii în fond.

Este pentru a doua oară de la înfiinţare, în 2010, când fondul plăteşte dividende.

Anunţul distribuirii de dividende a entuziasmat investitorii, unităţile fondului crescând cu 3,5% pe bursă, până la un preţ de 190 lei/unitate. La această cotaţie fondul are o capitalizare bursieră de 7,34 mil. lei. Faţă de activul net de 9,5 milioane de lei, fondul se tranzacţionează pe bursă cu un discount de 22%.

În total, fondul va distribui dividende în valoare brută de 1 mil. lei, reprezentând 39% din profitul de 2,58 mil. lei făcut în 2013. Data de înregistrare propusă pentru încasarea dividendelor este 12 mai. Dividendul plătit fiecărui investitor în fond va fi stabilit proporţional cu numărul de unităţi de fond deţinute la data de înregistrare. Fondul a încheiat anul 2013 cu un profit de 2,58 mil. lei, dublu faţă de anul precedent, potrivit rezultatelor preliminare.

Principalele investiţii ale fondului sunt acţiunile Fondului Proprietatea (35% din active), cele ale SIF-urilor (32,5%) şi 14% din active au fost plasate în acţiunile Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile FP au crescut cu peste 50% anul trecut, graţie distribuţiei de cash către acţionari şi răscumpărărilor, iar cele ale Bursei cu peste 62%, graţie listărilor, dar şi venirii unui nou director general la bursă.

iFond Financial este al doilea fond închis de investiţii listat pe bursă care plăteşte dividende. Anul trecut, STK Emergent a distribuit dividende de 5,4 milioane de lei din profitul pe 2012 şi are în plan să distribuie şi în acest an către investitori o parte din profitul de 7 milioane de lei înregistrat în 2013.

La bursa din Bucureşti se tranzacţionează unităţile a trei fonduri închise de investiţii: STK Emergent (simbol bursier STK), iFond Financial România (IFR) şi iFond Gold (IFG)  cu active cumulate de peste 80 milioane de lei. Dintre acestea, STK Emergent este cel mai mare, cu active de 70 mil. lei, urmat de IFR cu 10 mil. lei în gestiune şi IFG cu active 870.000 de lei la finalul lunii decembrie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO