​Fondul Proprietatea a marcat pierderi de 82 mil. lei în martie lichidându-şi participaţiile în băncile austriece

15 apr 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) a raportat pierderi de 79 mil. lei pe primul trimestru, faţă de un profit net de 3,3 mil. lei în primele două luni ale anului, conform raportului lunar transmis bursei de la Bucureşti.

Cel mai probabil, pierderile provin din vânzarea participaţiilor pe care FP le mai deţinea la băncile austriece, Erste şi Raiffeisen Bank. Conform raportărilor transmise bursei, plasamentele FP în acţiuni austriece au scăzut de la 0,84% din portofoliu (122 mil. lei), la finalul lunii februarie, la 0, la finalul lui martie. De asemenea, plasamentele în acţiuni bancare au scăzut de la 3,14% din active la 2,24% din active.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, pierderi
, profit
, BVB
, Franklin Templeton
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide