ZF 24

Francezii de la AXA vor să ajungă la afaceri de 40 mil. lei la finalul anului

Francezii de la AXA vor să ajungă la afaceri de 40 mil....

Autor: Anelis Baciu

16.09.2013, 00:06 109
AXA Asigurări, subsidiara locală a gigantului francez cu acelaşi nume, vrea să ajungă la afaceri de 40 milioane de lei (9 mil. euro), ceea ce înseamnă un plus de 20% faţă 2012, au declarat pentru ZF reprezentanţii asigurătorului. 
 
„Pentru acest an ne-am propus o creştere de aproximativ 20% în contextul în care ne aşteptăm ca piaţa să nu înregistreze decât o creştere marginală până la sfârşitul anului“, au afirmat reprezentanţii AXA.
 
După primele şase luni din acest an asigurătorul a ajuns la afaceri de aproape 17 milioane de lei (3,7 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor UNSAR (asociaţia profesională a asigurătorilor locali). Evoluţia pozitivă a afacerilor AXA vine în contextul în care piaţa locală de asigurări de viaţă a raportat un minus de 3% în primele trei luni ale anului, potrivit ultimelor date disponibile.
 
AXA Asigurări încă are o cotă de piaţă redusă, de circa 2%, asigurătorul fiind în perioada de dezvoltare a businessului şi de consolidare a reţelei teritoriale. Francezii au intrat pe piaţă abia în 2010, prin achiziţia Omniasig Life, după mai multe încercări anterioare de a se extinde în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO