ZF 24

Fuchs Condimente Romania, parte a grupului german Fuchs, investeşte 14 milioane de euro în extinderea fabricii din Curtea de Argeş şi automatizarea proceselor de producţie, proiect care va fi finalizat în vara anului viitor

Fuchs Condimente Romania, parte a grupului german Fuchs,...

Autor: Roxana Rosu

06.09.2023, 14:37 263

Fuchs Condimente Romania, parte din grupul german Fuchs, anunţă o investiţie de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeş şi automatizarea proceselor de producţie, proiect care va fi finalizat în vara anului viitor.

„Extinderea simbolizează determinarea noastră de a ne consolida poziţia de lider de piaţă în România şi, în acelaşi timp, de a ne extinde afacerea la nivel internaţional. Prin această investiţie subliniem angajamentul de a oferi clienţilor noştri produse şi servicii de cea mai înaltă calitate şi inovaţie”, a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Grupului Fuchs.

Investiţia, realizată din fonduri proprii, vizează extinderea centrului logistic şi de producţie, care aproape îşi va dubla capacitatea, de la 11.084 de metri pătraţi la 21.338 de metri pătraţi. Noua hală de producţie va fi dotată cu echipamente de ultimă generaţie, printre care şi o nouă facilitate de malaxare condimente.

Totodată, investiţia va permite companiei să-şi extindă şi portofoliul de produse.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 140 milioane lei şi un profit net de 7,8 milioane lei.

„Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei şi la consolidarea poziţiei companiei pe piaţa locală”, a precizat Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania.

Construcţia noului centru logistic şi de producţie demarează în luna septembrie şi este programată să fie finalizată în august 2024.  

Fuchs Condimente Romania este prezentă pe piaţa locală din 2001 şi are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner şi Ubena.

Grupul Fuchs, fondat de Dieter Fuchs, în 1952, în oraşul Diessen (Germania), ca afacere de familie, este prezent în 10 ţări, de pe 4 continente, având peste 3.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO