ZF 24

Germania ar putea mari valoarea ajutorului financiar pentru Opel daca producatorul va fi preluat de Magna

19.08.2009, 22:19 23

Germania ar putea oferi un ajutor de stat de 4,5 miliarde euro pentru producatorul auto Opel daca General Motors va alege compania Magna pentru a-i vinde divizia europeana, producatorul de componente auto canadian fiind preferatul autoritatilor germane, informeaza Reuters, citand un oficial.

Jochen Homann, adjunctul ministrului Economiei, a declarat ca, in viziunea guvernului, Opel ar putea primi initial un imprumut, urmand ca apoi costurile sa fie impartite cu celelalte tari din Uniunea Europeana.

Conform oficialului, alte tari precum Marea Britanie, Spania, Polonia si Belgia ar putea contribui ulterior la costuri, in functie de dimensiunea operatiunilor pe care Opel le are in tarile respective.

Intrebat daca acelasi ajutor s-ar extinde si in cazul in care General Motors ar alege grupul RHJ pentru vanzarea Opel, Homann a declarat: "Nu se pune problema, deoarece guvernul german are o preferinta pentru oferta imbunatatita a Magna".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO