ZF 24

Gestesa vrea sa se extinda in Europa de Est, inclusiv in Romania

19.09.2007, 20:31 12

Grupul imobiliar spaniol Gestesa intentioneaza sa-si extinda operatiunile in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, pentru a exploata potentialul de dezvoltare a regiunii, informeaza Mediafax.

Gestesa International a deschis o reprezentanta in Ungaria si ulterior in Polonia, iar strategia pe termen mediu include intrarea pe pietele din Slovacia si Romania.
Compania se numara printre cele mai mari zece firme de profil din Spania, in functie de marimea portofoliului imobiliar, in care sunt incluse si terenurile.

Un alt grup imobiliar spaniol, Detea, a investit peste 50 de milioane de euro pentru cumpararea de terenuri in Romania, in vederea constructiei de proiecte imobiliare, iar pentru acest an a prevazut achizitii de terenuri de cel putin zece milioane de euro.

Grupul a intrat pe piata din Romania in 2005 si are in curs de dezvoltare patru proiecte in Constanta, Bucuresti si Busteni, pentru care investitiile se ridica la peste 500 de milioane de euro.

Pe langa cele patru proiecte, Detea va dezvolta o serie de centre comerciale in mai multe orase din tara, valoarea totala a investitiilor programate in Romania pentru urmatorii cinci ani fiind de 680 de milioane de euro.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO