ZF 24

Gheorghe Barbu: In urmatorii ani, pe piata romaneasca a muncii vor intra 300-500 de mii de straini

13.09.2007, 16:22 12

Presedintele Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a atras atentia, astazi, la intalnirea pe care a avut-o cu membri ai comisiei similare a Parlamentului European, asupra crizei fortei de munca in Romania din cauza migratiei catre tarile europene, informeaza Mediafax.

Barbu a precizat, dupa intalnire, ca, potrivit unor date neoficiale, doua milioane de romani migreaza in alte tari pentru a lucra acolo si din acest motiv a aparut o criza pe piata romaneasca, ceea ce va duce ca, in cativa ani, sa fie adusi straini sa munceasca in Romania.

El le-a explicat parlamentarilor europeni ca, in opinia sa, in aceste conditii, Romania nu va mai putea mentine trend-ul economic pe care il are.

Gheorghe Barbu a spus ca la aceasta intalnire a exprimat nemultumirile partii romane in legatua cu faptul ca unele tari inchid piata muncii pentru romani, nominalizand in acest sens Marea Britanie si Irlanda.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO